All day events are being shown on the wrong day within the Calendar in Webmail, but appear correctly on synced devices.
Problem reported by Freek S. - April 19 at 4:14 AM
Resolved
I'm having a serious issue with SmarterMail Version: 16.3.6677 on Windows Server 2016.
All day events are being shown on the wrong day within the Calendar view in the Webmail environment, but appear correctly on synced devices such as my Android phone or Outlook agenda.

For example, take this all day event: i.imgur.com/pGrtMw7.png
It's set to take place ever 2 weeks on Friday, yet the webview shows it takes place on Friday. However on my Android phone or Outlook agenda, the event is shown on the correct day (Friday). I have many more examples like this.

The timezone of the server and clients match. What could this be causing?

Thank you!

25 Replies

Reply to Thread
0
Freek S. Replied
Issue is still present in 16.3.6684. I am using Amsterdam timezone (UTC+1).
 
Kind regards.
0
Andrea Rogers Replied
Employee Post
I'm sorry for the inconvenience, Freek!. I've forwarded this report to the development team for their review. Hopefully this is something that can replicated on our end. However, if it's necessary, we may need to get you in touch with the Support Department for a further review of your installation. 
 
I will add updates to this thread as they are available. 
 
Thank you,
Andrea

Andrea Rogers
Communications Specialist
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278

www.smartertools.com

0
Freek S. Replied
Thanks for getting back to me. Okay, I'll await further instructions :) Kind regards.
0
Freek S. Replied
This issue is still present in the latest version of SmarterMail 16.3.6698.
0
Martino Decarolis Replied
We're having a similar issue: All-day events entered in a calendar-client are shown one day ahead in the webmail. Eventually also all-day events initially entered through webmail shift to -1 day in the webmail view.
This was reported from one of our clients after SM update to 16.3.6691 and verified by us after latest update to 16.3.6698 (on Windows Server 12 R2).
Calendar-Clients: Outlook via "Add to Outlook"; iOS via Exchange Account
0
Freek S. Replied
For me it's broken since version 16.3.6677. I have opened a support ticket, let's wait and see.

Personally I think it has something to do with the difference between first day of the week. My Outlook and Android devices start on Monday, Smartermail starts on Sunday. Which first day of the week are you using?
0
Martino Decarolis Replied
My cal apps also start the week on monday. After your input I just made a test: Changed to sunday (like in SM), entered an all-day event and checked it in the webmail – there it's again one day ahead. So I can't confirm a connection to different setups of the 1st day of week.
0
Freek S. Replied
Thanks for letting know. I have opened a ticket yesterday at SmarterTools regarding this issue. Let's wait and see :)
0
Freek S. Replied
I was provided a custom build by the Smartertools Dev team which fixed the issues for me. However, I can confirm that the latest public build also fixes the issue for me, so go ahead and install SmarterMail 16.3.6705 if you're experiencing these issues. (released just a few hours ago).
0
Martino Decarolis Replied
Yes – we installed it over the weekend and don't have this issue anymore. Thanks for your hint.
0
Andrea Rogers Replied
Employee Post
Just a quick update to close out this thread... This issue was resolved in 16.3.6705, released on May 11th:
Fixed: Appointments appear one day behind in web interface when set to Amsterdam timezone (UTC+0100).
 
Thanks for reporting the issue and your patience while it was resolved. 

Andrea Rogers
Communications Specialist
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278

www.smartertools.com

0
W. Troy Leaver Replied
I’m not so sure this has been resolved. I just posted this as a problem separately and I’m running 16.3.6705. All day appoints created (users in Central Time Zone) end up showing up on the day before (still).
0
Patrick Mattson Replied
I migrated over the weekend to a new server and I am having a similar issue. Unfortunately I have no additional tickets available so I am stuck. All emails and contacts moved fine. Just having issues with the calendar. Glad to see I am not the only one.

I am up for renewal and they are telling me about version 17, with all the issues I had moving to 16 there is a zero chance I am going to touch that version.
0
Lars Bragdon Replied
To confirm, I'm having the same issue in 16.3.6705 in the Eastern US Timezone (-5).
 
Also, To confirm. It appears incorrectly in the web interface. But appears correctly in activesync devices calendars'
0
Freek S. Replied
Patrick, your ticket will be refunded to you if it's a bug :)
0
Patrick Mattson Replied
This has been an issue for at least a month is anyone at Smartertools even looking into this? I hope my customers remain patient. It was working after upgrading now it's not. Seems to me something changed in the code.
0
Martino Decarolis Replied
After updating to the latest release 16.3.6729 it looks like the bug is back. The same customer (UTC+1), who initially reported it after 16.3.6691 and was happy after the fix in 16.3.6705 is now reporting, that the issue is back again.
 
0
Lars Bragdon Replied
I opened an official ticket with them regarding this issue in timezone EST-5, on version 16.3.6729.
 
It's been escalated to development, And I'm waiting to hear back. I'll let you all know what happens with the ticket.
0
W. Troy Leaver Replied
I'm a little surprised you didn't see it in 16.3.6705. I was running that version (and still am) when I received the first complaint from a client in Central time zone about this problem, and I can easily duplicate it .
0
Martino Decarolis Replied
I had a different experience: With 16.3.6705 for my client and me it was fixed and we couldn't reproduce it anymore. Now with 16.3.6729 my client has the issue again but I cannot reproduce it.
0
Freek S. Replied
Thanks for the heads-up! I was literally about to install the latest update when I received an email update that someone posted in this topic. Crisis averted, thanks!!
0
Patrick Mattson Replied
It appears to be fixed in version 16.3.6733 (June 8, 2018). I created a calendar entry (16.3.6705) for June 15th, it was appearing on June 14th.
Removed the old version, rebooted
Installed the new version, rebooted
Checked the calendar event it moved to June 15, 2018.
0
Andrea Rogers Replied
Employee Post
Hi everyone,
 
Sorry to see that this issue sprouted up again... It looks like the issue was resolved in the June 8th release for SmarterMail 16.3.6733 (Fixed: All Day appointments appear one day behind the scheduled date in web interface). I've seen a few confirmations that this build resolves the problem. Is anyone still hearing reports of an issue on 16.3.6733 or our most recent build, 16.3.6740? 

Andrea Rogers
Communications Specialist
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278

www.smartertools.com

0
Patrick Mattson Replied
Yes after applying the June 15th update sharing of calendars broke. I uninstalled June 15th reinstalled June 8th and my sharing issue went away.

There is another thread saying someone lost all calendar events.
0
Andrea Rogers Replied
Employee Post
Hi Patrick. A custom build was provided for the issue with calendar events being wiped:

https://portal.smartertools.com/community/a90788/wiped-calendar-on-all-users-of-all-domains-after-upgrade-to-sm-16_3_6740.aspx

Andrea Rogers
Communications Specialist
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278

www.smartertools.com

Reply to Thread