Possible Corruption Problem With SmarterMail and Thunderbird
Problem reported by Scott Forsythe - February 13, 2015 at 9:44 AM
Being Fixed
Hello,
 
I have an open ticket with SmarterTools on this. So far SmarterTools can not reproduce this problem on their end. I was wondering if anyone else could reproduce this problem. I reproduced with:
- Thunderbird 31.2, 31.4
- SmarterMail 13.1, 13.2 Free, Pro and Enterprise
- Windows 7, Windows 8.1
 
1. Set up new account in SmarterMail. Disable greylisting to speed up delivery.
2. Setup up the new account in Thunderbird with IMAP
3. Exit and Restart Thunderbird. Subscribe to all folders.
4. Send test message from external mailbox (Hotmail, Gmail, etc) to new account
5. Create new folder in Thunderbird off the root
6. Move test message (from step #4) to folder
7. Rename the new folder in Thunderbird
8. Send another message from external mailbox to SmarterMail mailbox. Make sure message is delivered by checking delivery log.
9. Exit Thunderbird
10. Login to webmail
11. Two blank "no subject/no sender" messages are in the Inbox
 
Thanks,
Scott F.

12 Replies

Reply to Thread
1
Scott Forsythe Replied
Update: The next build will correct this problem.
0
Robert Emmett Replied
Employee Post
Scott, because this issue was a problem (bug) with a fix, I am going to change this thread to a Bug and change it's status to Resolved.
Robert Emmett
Software Developer
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278
www.smartertools.com
0
Paul Blank Replied
Hi Robert. When do you expect the next build to be released? I have enough people on Thunderbird that this will certainly an issue when I upgrade to v13.
0
Robert Emmett Replied
Employee Post
Paul, I can't say as to when the next minor will be released; however, if you contact our support they can give you the custom build that fixes the issue. BTW it is not a unique issue with Thunderbird itself but instead a general bug with renaming folders using the IMAP protocol.
Robert Emmett
Software Developer
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278
www.smartertools.com
0
Paul Blank Replied
Thanks, Robert. I have had several issues with people renaming folders with Thunderbird, even on previous releases of SM. Whenever possible, I try to rename the folders using SM webmail, and have had better results this way. And yes, I will contact support for a custom build.
0
Duarte Replied
In version 13, and also with earlier versions I notice problems with thunderbird. From time to time the most recent messages in the Inbox are lost (i get messages with no subject and no body). The last time it happened I just deleted a folder outside of Inbox...
0
Paul Blank Replied
Still seeing this with SM V11 on one Mac (running TBird / Yosemite). Happens with some regularity. Driving the user crazy.
0
Nicolas Fertig Replied
same problem here reported by some customers, mostly thunderbird on mac.
1
Steve Reid Replied
Shouldn't this say being fixed until it's actually conformed as fixed?
0
Steve Reid Replied
Paul your statement seems off base, the fix was never going into v11 since that's two major version behind the current.
0
Paul Blank Replied
Steve, I only made the comment after the exact same issue was reported with v13. At that point it was clear to me that it was not fixed.
0
CLEBER SAAD Replied
Hello Guys,
 
Any news? This problem continues with version 14.6 too.

Reply to Thread