EAS Problems with Windows 7 Clients on Office 2013 or 2016
Problem reported by Mark Kaishar - December 5, 2017 at 9:24 PM
Not A Problem
SmarterMail Enterprise Edition, Version 15.7.6542
 
Windows 10 running Office 2013 or Office 2016 work without any issues.
Windows 7, 8 running Office 2013 or 2016 all stopped working.
 
"Log onto Exchange ActiveSync mail server (EAS): The server cannot be found."
 
Using Fiddler I was able to see the session:
HTTP: Tunnel to mail.domain.com:443
HTTP: Tunnel to mail.domain.com:443
HTTP: Tunnel to domain.com:443
HTTP: Tunnel to autodiscover.domain.com:443
HTTP: Tunnel to autodiscover.domain.com:443
HTTP: autodiscover.domain.com /autodiscover/autodiscover.xml
 
Then it fails with "Log onto Exchange ActiveSync mail server (EAS): The server cannot be found."
 
When I test Windows 10 it works, when I test older OS, it fails.
 
Anyone encounter this?
 

2 Replies

Reply to Thread
1
Mark Kaishar Replied
Disabling weak ciphers (TLS 1.0) on the mail server broke old windows clients trying to connect to EAS.
I re-enabled TLS 1.0 on the mail server and it seemed to fix the immediate problem for end-users.
 
 
0
Scarab Replied
Sounds like the same problem with recent versions of MSSQL on Windows Server 2012R2 still defaulting to TLS 1.0 even when the application and OS both can utilize TLS 1.1 & 1.2. We tried every patch and registry hack Microsoft gave us and still had to throw our hands up in frustration and re-enable TLS 1.0 to resolve it.

Reply to Thread