Outlook.com replies "550 No such user here" for aliases
Question asked by Chaz Frank - August 23, 2017 at 9:10 AM
Answered
[SmarterMail 11.7] Messages bounce when sent to domain mail account aliases hosted on Outlook.com. Mailbox accounts deliver; aliases immediately get Server error: '550  No such user here'. However, messages sent from other non-sm servers deliver to the aliases. DNS verified correct. E-mail address verfied correct (same address as works for non-sn servers). Anyone have a clue?.
 

6 Replies

Reply to Thread
0
Von-Austin See Replied
Employee Post Marked As Answer
Chaz,
 
You will want to review your SMTP logs to see if you can find the 550 referenced, you may find more information within the logs. SmarterMail does not have a mechanism to issue a 550 for just an isolated server so there may be something else occurring here. If it's working for other servers there is absolutely no reason it would not work for Outlook.com
 
I'm wondering if Outlook.com may be reaching out to the incorrect server. If you do not see the 550's referenced in your SmarterMail logs from the Outlook.com servers this may be the scenario you are running into. 
 
 
Von See
Technical Support Supervisor
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278
www.smartertools.com
0
Chaz Frank Replied
Thanks... Here's the log snippet...
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 220 cca103.net
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] connected at 8/21/2017 3:40:20 PM
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] cmd: EHLO Chaz0216
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 250-cca103.net Hello [xxx.xxx.xxx.xxx]250-SIZE250-AUTH LOGIN CRAM-MD5250 OK
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] cmd: AUTH LOGIN
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 334 VXNlcm5hbWU6
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] Authenticating as chaz@REDACTED
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 334 UGFzc3dvcmQ6
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 235 Authentication successful
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] Authenticated as chaz@REDACTED
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] cmd: MAIL FROM: <chaz@betcha.net>
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 250 OK <chaz@REDACTED> Sender ok
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] cmd: RCPT TO: <mrchild@REDACTED>
15:40:20 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 550 <mrchild@REDACTED> No such user here
15:40:23 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] cmd: QUIT
15:40:23 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] rsp: 221 Service closing transmission channel
15:40:23 [xxx.xxx.xxx.xxx][58841165] disconnected at 8/21/2017 3:40:23 PM
0
Chaz Frank Replied
Here's the MX we were given to setup...
aimworldservices.com. MX IN 300 140ms aimworldservices-com.mail.protection.outlook.com. [Preference = 0]
... Further, mailtester.com shows...
mrchild @ aimworldservices.com

Mail server found for domain:
- aimworldservices-com.mail.protection.outlook.com (priority 0, ip address: 23.103.157.10)
Mailserver identification:
QB1CAN01FT007.mail.protection.outlook.com Microsoft ESMTP MAIL Service ready at Wed, 23 Aug 2017 17:51:58 +0000
Server doesn't allow e-mail address verification
0
Von-Austin See Replied
Employee Post
Thanks Chaz, when I attempt a telnet test to your server using the same recipient address, I'm also receiving a 550.

How is this domain and user (mrchild) configured within SmarterMail on CCA103.net ?

Is mrchild an alias that belongs to the aimxxxxxxxxxxx.com domain on the server ?
Von See
Technical Support Supervisor
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278
www.smartertools.com
0
Chaz Frank Replied
Good grief!!! This is embarrassing. Thanks for the clue! AIMworldservices.com was setup by default on our SM server when we setup the domain, website, DNS, etc... even though we knew mail was to be on Outlook.com. I deleted the domain from our SM server. All appears well now. THANX, again.
0
Von-Austin See Replied
Employee Post
My pleasure Chaz ! Glad it was an easy fix.
Von See
Technical Support Supervisor
SmarterTools Inc.
(877) 357-6278
www.smartertools.com

Reply to Thread