1
An established connection was aborted by the software in your host machine
Problem reported by Ionel Aurelian Rau - February 12, 2016 at 6:44 AM
Submitted
Hello all!
 
We`re trying to send and email to a domain and most times it works properly, but sometimes an email would get stuck in the spool until it fails eventually.
 
In Delivery log (detailed), we`re getting:
[2016.02.12] 15:02:39 [57057] Delivery started for localUser@myDomain.com at 3:02:39 PM
[2016.02.12] 15:02:42 [57057] Skipping spam checks: User authenticated
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Starting local delivery to AnotherLocalUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Delivery for localUser@myDomain.com to AnotherLocalUser@myDomain.com has completed (Delivered) Filter: None
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] End delivery to AnotherLocalUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Starting local delivery to YetAnotherLocalUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Delivery for localUser@myDomain.com to YetAnotherLocalUser@myDomain.com has completed (Delivered) Filter: None
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] End delivery to YetAnotherLocalUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Sending remote mail for localUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Initiating connection to xxx.xxx.xxx.xxx
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Connecting to xxx.xxx.xxx.xxx:xxx (Id: 1)
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Binding to local IP 192.168.xxx.xxx:0 (Id: 1)
[2016.02.12] 15:02:45 [57057] Connection to xxx.xxx.xxx.xxx:25 from 192.168.xxx.xxx:58400 succeeded (Id: 1)
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 220 remote.mail.server.com ESMTP
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: EHLO local.mail.server.com
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250-remote.mail.server.com 
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250-8BITMIME
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250 SIZE 10485760
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: MAIL FROM:<localUser@myDomain.com> SIZE=150456
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250 sender <localUser@myDomain.com> ok
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: RCPT TO:<remoteUser1@remoteDomain.com>
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250 recipient <remoteUser1@remoteDomain.com> ok
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: RCPT TO:<remoteUser2@remoteDomain.com>
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250 recipient <remoteUser2@remoteDomain.com> ok
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: RCPT TO:<remoteUser3@remoteDomain.com>
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 250 recipient <remoteUser3@remoteDomain.com> ok
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] CMD: DATA
[2016.02.12] 15:02:46 [57057] RSP: 354 go ahead
[2016.02.12] 15:03:08 [57057] Exception: An established connection was aborted by the software in your host machine
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] Sending remote mail for localUser@myDomain.com
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] Initiating connection to xxx.xxx.xxx.xxx
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] Connecting to xxx.xxx.xxx.xxx (Id: 1)
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] Binding to local IP 192.168.xxx.xxx:0 (Id: 1)
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] Connection to xxx.xxx.xxx.xxx:25 from 192.168.xxx.xxx:58523 succeeded (Id: 1)
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] RSP: 421 #4.4.5 Too many connections from your host.
[2016.02.12] 15:06:10 [57057] CMD: QUIT
In SMTP Log (detailed) we`re getting:
[2016.02.12] 15:02:36 [192.168.x.x][53979583] rsp: 220 local.mail.server.com
[2016.02.12] 15:02:36 [192.168.x.x][53979583] connected at 2/12/2016 3:02:36 PM
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] cmd: EHLO local.workstation
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250-local.mail.server Hello [192.168.xxx.xxx]250-SIZE 47185920250-AUTH LOGIN CRAM-MD5250-STARTTLS250-8BITMIME250 OK
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] cmd: STARTTLS
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] rsp: 220 Start TLS negotiation
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] cmd: EHLO local.workstation
[2016.02.12] 15:02:37 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250-local.mail.server.com Hello [192.168.xxx.xxx]250-SIZE 47185920250-AUTH LOGIN CRAM-MD5250-8BITMIME250 OK
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: AUTH LOGIN
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 334 XXXXXXXXXX
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] Authenticating as localUser@localDomain.com
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 334 XXXXXXXXXX
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 235 Authentication successful
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] Authenticated as localUser@local.domain.com
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: MAIL FROM: <localUser@local.domain.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <localUser@local.domain.com> Sender ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: RCPT TO: <remoteUser1@remoteDoman.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <remoteUser1@remoteDoman.com> Recipient ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: RCPT TO: <remoteUser2@remoteDoman.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <remoteUser2@remoteDoman.com> Recipient ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: RCPT TO: <AnotherLocalUser@localDomain.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <AnotherLocalUser@localDomain.com> Recipient ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: RCPT TO: <YetAnotherLocal@localDomain.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <YetAnotherLocalUser@localDomain.com> Recipient ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: RCPT TO: <remoteUser3@remoteDoman.com>
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK <remoteUser3@remoteDoman.com> Recipient ok
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] cmd: DATA
[2016.02.12] 15:02:38 [192.168.x.x][53979583] rsp: 354 Start mail input; end with <CRLF>.<CRLF>
[2016.02.12] 15:02:39 [192.168.x.x][53979583] rsp: 250 OK
[2016.02.12] 15:02:39 [192.168.x.x][53979583] Data transfer succeeded, writing mail to 54157057.eml
[2016.02.12] 15:02:42 [192.168.x.x][53979583] cmd: QUIT
[2016.02.12] 15:02:42 [192.168.x.x][53979583] rsp: 221 Service closing transmission channel
[2016.02.12] 15:02:42 [192.168.x.x][53979583] disconnected at 2/12/2016 3:02:42 PM
This does not seem to occur with other email servers, just one. What we know they are different from most, is the fact that they employ BATV - other than that we did not find any difference. However, most of the time we can send them email..
 
Did any of you see something like this? Does anyone have any idea why this would be happening?
 
We`re running SmarterMail v14.5.5871 on Windows Server 2012R2.
 
Best,
Aurelian

Reply to Thread